Terézvárosi Aktuális

Tények, Hírek, Információk

2019. aug 20.

Terézváros megemlékezik, az ellenzéki tömörülés mocskolódik!

írta: Terézvárosi Aktualitás
Terézváros megemlékezik, az ellenzéki tömörülés mocskolódik!

A szocialisták és Soproni által generált blogoldal és facebook oldal augusztus 20-a, államalapításunk nemzeti ünnepe alkalmából sem a megemlékezésre, hanem a mocskolódásra gondol. Itt mutatkozik meg igazán az ellenzéki helyi tömörülés és annak polgármesterjelöltje igazi arca. 

Ez volt a múltjuk s ez a jelenük.

Terézváros ebből nem kér. Terézváros ezen a napon ünnepel!

 

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 19.

Hová tűnt Szilágyi Erika?

írta: Terézvárosi Aktualitás
Hová tűnt Szilágyi Erika?

question-mark-wallpaper_617910886.jpg

Elindult Soproni Tamás ellenzéki összefogással induló terézvárosi polgármesterjelölt képviselőinek bemutatása. A választókerületi körzetek számsorában haladva 1-es, 2-es, 4-es, 5-ös. A 3-as kimaradt. Csak bízunk benne, hogy nem Szilágyi Erika volt a 3-as, aki annyira vállalhatatlan lett, hogy mély űrt hagyott maga után, még a számsorban is.

Természetesen megértjük Soproni úr. Ilyen múlttal és jelennel, nem is fér be a számsorba.

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 18.

A Nagy Csapat – III. Rész

írta: Terézvárosi Aktualitás
A Nagy Csapat – III. Rész

A Fantom

p5plzx.jpg

„Mikor nem mérettetjük meg magunk, de egy második helyért csendesen támogatunk”

A Nagy Csapat következő bemutatóját, kezdjük egy facebook komment részlettel

"Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam. Nyugodt lelkiismerettel lépek a kötelesség útjára." A legnagyobb alázattal és megtiszteléssel veszem, hogy felkért a kampánystábja tagjává, továbbá igényt tart az októberi választások után az újraalakuló közgyűlésbeli jelenlétemre, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kompenzációs listán a listavezető Soproni Tamás után, rögtön másodikként a Jobbik jelöltje következik.  Ahogy fogalmaztak: "Kell egy jobboldali gondolkodású "fék" a csapatba"

TÖREKI MILÁN a Soproni Tamás által meghírdetett csapat, csendes ...

Tovább Szólj hozzá

https://www.lokal.hu/2018-03-a-fidelitas-online-kampanyt-inditott-janiczak-david-lemondatasaert/

2019. aug 17.

Forgalmi változások az augusztus 20-ai ünnepen

írta: Terézvárosi Aktualitás
Forgalmi változások az augusztus 20-ai ünnepen

Az augusztus 20-i ünnepen számos változásra kell számítani a tömegközlekedésben, a közutakon, a Duna-hidakon, valamint a fővárosi parkolásban is. Augusztus 20-án a metró- és HÉV-vonalak, valamint a fontosabb felszíni járatok a tűzijátékra való eljutás és a hazautazás érdekében  sűrűbben közlekednek. A Duna-part megközelítésére elsősorban a metrókat javasoljuk.
 

Tömegközlekedés
A tűzijáték után, a sűrítések mellett a hazajutás megkönnyítése érdekében egyes felszíni járatok üzemideje meghosszabbodik. A járatok többnyire az utolsó metróhoz csatlakozva, valamint az átszállási kapcsolatokat figyelembe véve indulnak utoljára.
A rendezvények és a kapcsolódó előkészületi munkák miatt a következő változások ...

Tovább Szólj hozzá

https://www.bkv.hu/hu/forgalmi valtozasok/unnepi kozlekedesi rend es penztari nyitvatartas augusztus 20 an?/hu/forgalmi valtozasok/unnepi kozlekedesi rend es penztari nyitvatartas augusztus 20 an

2019. aug 15.

Terézváros fejlesztését akadályoznák Karácsonyék

írta: Terézvárosi Aktualitás
Terézváros fejlesztését akadályoznák Karácsonyék

A terézvárosi Fidesz szerint Soproni Tamás – az ellenzék VI. kerületi polgármesterjelöltje – megakadályozná, hogy a kormány rendbe tegye Terézváros legértékesebb, állami tulajdonban lévő területét, a Podmaniczky utcai rozsdaövezetet. A jelenleg lepusztult állapotban lévő területen a kormány hatalmas közparkot alakítana ki, és ott kapna helyet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.

A nagyobbik kormánypárt kerületi szervezetének a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében emlékeztettek: Soproni – Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt társaságában – a napokban jelentette be, helyi népszavazást kezdeményez arról, hogy a terézvárosi önkormányzat úgy módosítsa a kerület építési szabályzatát, hogy a rozsdaövezetben ...

Tovább Szólj hozzá

https://magyarnemzet.hu/belfold/terezvaros-fejleszteset-akadalyoznak-karacsonyek-7208783/

2019. aug 13.

Másfél éve a Momentum kiállt a bulinegyed mellett

írta: Terézvárosi Aktualitás
Másfél éve a Momentum kiállt a bulinegyed mellett

Könnyű ellenállni annak a kísértésnek, amellyel meg sem kísértettek.

bie0659-1024x576.jpg

„Nem árul el sokat a Momentumról, hogy nem korrupt, és a korrupció miatt szapulja a Fideszt, amíg nem próbálták politikusait megvesztegetni. Ahogy annak is alig van jelentősége, hogy a gazdasági ésszerűséget akarja képviselni, mindaddig, amíg nem kellett fájdalmas döntések következményeivel szembenéznie. Ám ezeken a területeken sem jelez semmi jót előre, hogy azoknak a kísértéseknek, amelyekkel már szembekerült, képtelen volt ellenállni. Nem volt ereje, bátorsága, gerince kitartani nézetei mellett, átcsábult a népszerűbbnek hitt álláspontra, eladta lelkét, szembeköpte magát. A.k.a. gyáva szar volt.

Most nem arról van szó, hogy a »nem Gyurcsányozzuk ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 12.

A Nagy Csapat-II. rész

írta: Terézvárosi Aktualitás
A Nagy Csapat-II. rész

Kísért a múlt

we-say-that-ghosts-say-boo-but-why-_330536861_lemon-tree-images-1024x683.jpg

Miről is szól az ellenzéki mutyi Terézvárosban?

Néhány tény „Szisszerről”, a szocialisták kritikán aluli blogjának egyik szerzőjéről. B e mutatjuk Szilágyi Erika képviselőjelöltet.

A terézvárosi ingatlanpanamákban meggyanúsított, mostanra elítélt szocialista képviselők és vezetés tisztára mosdatása volt a feladata kommunikációs ügyintézőként. (Persze mellette más, az önkormányzat büdzséjéből fizetett sajtósok és megbízási szerződéssel foglalkoztatottak tömkelege is a kerületet kiárusító vezetés rendelkezésére állt.)

2008-ban került a terézvárosi polgármesteri hivatal állományába. A besorolás szerinti 200 000 forintos bére rövid idő elteltével 700 000 forintra emelkedett, végül már 750 000 forintra ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 11.

Csepeli útmutató a terézvárosi Momentumnak

írta: Terézvárosi Aktualitás
Csepeli útmutató a terézvárosi Momentumnak

Dukán András Ferenc a Momentum helyi politikusa, a napokban a facebook oldalán jelentette be, kilépnek az együttműködésből, mert nem tud együttműködni a csepeli MSZP-vel.

Facebook posztjában, többek közt az alábbiakat írja:

Mi a bajunk a helyi MSZP-vel?

"Azon kívül, hogy több alkalommal átvertek már minket az elmúlt egy évben, és Csepelen nagy károkat okoztak 2010 előtt, ami a 2009-es párton belüli kettős gyilkosságban csúcsosodott ki, szorítkozzunk most csak a jogerős ítéletekre, amelyek születtek.

Szenteczky Jánost jogerősen elítélték aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás vétségében, a 2010-es kampányban a Fidesz nevében terjesztett álhíreket, illetve első fokon elítélték ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 10.

A kommunista besúgó után újabb gyanús jelölt a momentumos polgármesterjelölt mellett

írta: Terézvárosi Aktualitás
A kommunista besúgó után újabb gyanús jelölt a momentumos polgármesterjelölt mellett

Az ellenzéki terézvárosi polgármesterjelölt, Soproni Tamás (Momentum Mozgalom) csapatának egyik önkormányzati képviselőjelöltjéről — az eddig a II. kerületben politizáló DK-s Kecskés Balázsról — kiderült, hogy Soproni családjához hasonlóan különös módon jutott budai ingatlanokhoz. A Gyurcsány-párt politikusának négy budai lakása is van. A Magyar Nemzetnek a terézvárosi közéletet jól ismerő forrása  szerint  Soproninak egyébként nem, vagy csak kevés beleszólása volt abba, hogy kik indulnak a kerületben az őszi önkormányzati választáson. Erről elsősorban a régi baloldal dönthetett.

Soproni Tamás , az ellenzék – és a Momentum – terézvárosi polgármesterjelöltjének csapatában újabb önkormányzati képviselőjelölt ...

Tovább Szólj hozzá

https://www.origo.hu/itthon/20190810-a-momentumos-soproni-csapatanak-dks-tagja-gyanus-modon-jutott-budai-ingatlanokhoz.html