2019. aug 18.

A Nagy Csapat – III. Rész

írta: Terézvárosi Aktualitás
A Nagy Csapat – III. Rész

A Fantom

p5plzx.jpg

„Mikor nem mérettetjük meg magunk, de egy második helyért csendesen támogatunk”

A Nagy Csapat következő bemutatóját, kezdjük egy facebook komment részlettel

"Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam. Nyugodt lelkiismerettel lépek a kötelesség útjára." A legnagyobb alázattal és megtiszteléssel veszem, hogy felkért a kampánystábja tagjává, továbbá igényt tart az októberi választások után az újraalakuló közgyűlésbeli jelenlétemre, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kompenzációs listán a listavezető Soproni Tamás után, rögtön másodikként a Jobbik jelöltje következik.  Ahogy fogalmaztak: "Kell egy jobboldali gondolkodású "fék" a csapatba"

TÖREKI MILÁN a Soproni Tamás által meghírdetett csapat, csendes támogatója. Úgy tűnik a helyi megmérettetést sem ő sem párttársai nem vállalták, de persze van az a paktum, ami az egyéni ambíciók kiteljesülése végett a kompenzációs lista második helyét biztosíthatja.

Töreki szintén légiósként érkezett Terézvárosba és bár számos fórumon kerestük, de a kerületünket érintő fejlesztési, fejlődési javaslatait nem, viszont korábbi szűk közösségének, Pápa városa hírnevének rombolását, számos fórumon megtaláltuk. 

Így már persze meg is értettük, ki áll Terézvárost folyamatosan sározó blog és facebook oldalak mögött, melyek olyannyira primitívek, hogy nem csak a sémát, hanem a pápai minta formai és tartalmi kellékeit is egy az egyben adoptálták.  

Korábban, 2018.04.07-én megjelent cikk a Pesti srácok.hu oldalon:

A pápai jobbikos képviselőjelölt alapította és finanszírozza a várost gyalázó Facebook-oldalt (Vezető képünkön Janiczak Dávid ózdi polgármester és Töreki Milán látható; forrás: infopapa.hu)

000000-toreki-janiczak-1000x600.jpg

Negyedik éve éktelenkedik a közösségi portálon a Pápua City elnevezésű oldal, mára mintegy 8000 követővel. Az oldal adminisztrátorai buktatták le Töreki Milánt, Pápa jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy ő az alapítója és finanszírozója az ízléstelen felületnek, ahol napi szinten osztanak meg a várost lenéző, becsmérlő és az ott élő embereket gyalázó fotókat, mémeket, videókat, bejegyzéseket. A pápaiak eddig is ellenzéki lejárató-kampányt sejtettek az oldal mögött, de most bizonyossá vált, hogy a Jobbik helyi embere áll a Pápua City mögött

FELHÍVÁS!

Sohasem foglalkoztunk közvetlenül politikával, DE most kivételt teszünk, hiszen arról az emberről van szó, aki alapítótagunk volt. Egykori szerkesztőnkről, aki az elején anyagilag is támogatta azt, hogy ez a közösség létrejöhessen és fennmaradhasson. Ő Töreki Milán

– írta ki az adminisztrátor április 5-én a Facebook-on lévő Pápua City oldal kezdőlapjára.

papua2.jpg

És persze azt kérik, hogy vasárnap mindenki szavazzon Töreki Milánra, aki megtörheti Pápán a Fidesz-rendszert. A Dunántúl egyik történelmi szempontból is kiemelkedő városa a keresztény-konzervatív jobboldal egyik erős bázisa. 1990 óta csak fideszes polgármestere, illetve országgyűlési képviselője volt. A vasárnapi választáson 16 (!) képviselőjelölt száll versenybe. A Fidesz a városért több évtizede dolgozó Kovács Zoltánt, az MSZP Gőgös Zoltánt, a Jobbik, pedig az említett Töreki Milánt indítja. Érdemi még az LMP és a Momentum jelöltje, a többi szinte kivétel nélkül kamupárt.

No de ki is Töreki Milán, a Jobbik helyi fenegyereke, aki állítólag megtörheti Pápán az évtizedes hagyományokat? Az a Facebook-oldal szerkesztő, aki saját városát, a hazai reformáció egyik központját, Petőfi, Deák és Jókai városát négy éve a társadalom perifériájára sodródott, naplopók, hajléktalanok és romák városaként látja és láttatja, méghozzá napi szinten.

szokokut.jpg

A Töreki Milán által patronált közösségi oldal annyira ízléstelen, hogy még ellenzékiek is rendre kritizálják, és hívják fel a figyelmet arra, milyen károkat okoz a városnak az imázsát szándékosan romboló tevékenység. A Pápua City ldalon rendszeresek a nyugdíjasokat, rokkant, sérült embereket megszégyenítő, vicc tárgyaként ábrázoló mémek, rasszista fotók s hozzájuk csatolt megjegyzések, de gyakran fordulnak elő súlyosan becsületsértő megnyilatkozások is, amelyek közül csak elvétve egyet-egyet törölt le eddig a Facebook.

tolokocsi.jpg

Ezzel az oldallal görbe tükröt igyekszünk állítani, kisvárosunk elé, s így szeretnénk felhívni az adott negatívumra a figyelmet. Ui. Humor sem elvetendő

– írják az oldal névjegyében, mintegy önmeghatározásként.

Néhány facebook komment az oldal látogatóitól:

Mária Calament: "Madarat tolláról, embert barátjáról!" Hogy, Töreki Milán fotózkodik Janiczák Dáviddal, ki hatalmával visszaélve, undorító módon inzultált egy hölgy beosztottját, az mindent elárul! Sajnálom e 2 fiatalember szüleit!

Orbán Imre: Én meg magát, hogy ilyen segghülye.

Bucskó Marianna: A gyalázkodást leszámítva, nem sok mindenhez értenek ezek a "magyar-szívűek"!

2018. 03. 27.-én a Lokal.hu internetes oldal megjelent cikk

https://www.lokal.hu/2018-03-a-fidelitas-online-kampanyt-inditott-janiczak-david-lemondatasaert/

“Szárazon k*rlak se**be!” – Videó készült a jobbikos fenyegetésről

02_janiczak_facebook-400x265.jpgA Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért – közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg. Ez minden mérce szerint elfogadhatatlan – jelentette ki a szóvivő, aki bírálta, hogy Vona Gábor pártelnök többszöri felszólításra sem mondatta le az alelnököt.

Párkányi Eszter elmondta: a nyomásgyakorlás érdekében intenzív online kampányba kezdenek, ennek első állomása – egy félperces videó – már elérhető a Fidelitas Facebook-oldalán. Ezt további akciók fogják követni egészen addig, amíg Vona Gábor el nem távolítja a közéletből és a Jobbikból Janiczak Dávidot – fejtette ki.

A rövid videón egyebek mellett az látható, hogy Vona Gábor az esetet kommentálva azt mondta: szerinte ez bárkivel megeshet. A Fidelitas ezt botrányosnak minősítve azt kéri az emberektől, emlékezzenek erre, amikor április 8-án szavaznak.

2019. július 18-án az ATV Start vendége Soproni Tamás, a VI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje, Momentum.

Hogy áll az ellenzéki egyeztetés a fővárosban?

„2:06 mp-nél Soproni Tamás szerint Janiczák Dávidot (Jobbik) Ózdon nem támogatják a szexista kijelentései miatt, elfogadhatatlan jelölt a számukra. Olyan személyt, akinek rasszista, szexista kijelentései vannak, nem tudják (Momentum) támogatni."

Gratulálunk Soproni Úr!

Ilyen csapatot összeállítani nem lehetett egyszerű, bár már legutóbb is bemutattuk, hogy nem is biztos szabad akaratából.

De jelen esetben még az ön napi érdekeitől függő folyamatosan változó politikai attitűdjét is szem előtt tartva, csak egy magyar közmondást tudunk idézni:

 Madarat tolláról, embert barátjáról

000000-toreki-janiczak-1000x600.jpg

67051396_353928985277444_282981887461294080_n.jpg

 Terézváros nem kér ebből a gyalázkodó politikából!

 

Szólj hozzá

https://www.lokal.hu/2018-03-a-fidelitas-online-kampanyt-inditott-janiczak-david-lemondatasaert/